HS.fi:n uutisten yhteydessä näkyy uusi painike ”Tykkää”, jota painamalla voit kertoa Facebook-ystävillesi mielenkiintoisesta uutisesta /HS.
Henkilötieto-ongelmat, jotka ovat jatkuvasti viitanneet Facebookin ja tiedustelupalveluiden välisistä yhteyksistä, saivat palvelun lähes kasvottomat omistajat ulos vakuuttamaan tietosuojan pitävyydestä. Valitettavasti vain ei ole omassa muuta kuin lämpimät puheet.
Petteri Järvinen taas on varoittanut jo pitkään:
Pidän ihan itsestään selvänä, että totta kai CIA ja NSA hakevat kaikista tällaisista palveluista tietoja. Kyllähän siinä on suuri riski, että ihan syyttä suottakin tietoja päätyy ties mihin. Jos sinulla on vaikka kaveri, joka on samanniminen kuin joku terroristi, saatat joutua jollekin epäiltyjen listalle.Sinänsä erikoista, että Järvisen uusi jenkki-kriittinen linja on johtanut alentuviin säälittelyihin, miten niin "fiksu kaveri" nyt tommosii. Sitä en ole saanut selville, miksi nämä säälittelijät, eivät sitten vastaa Petenkin ansiokkaasti esille vetämiin syyskuun yhdettätoista mutta eritoten nettiympäristöjä koskeviin kysymyksiin.
Minähän en henkilökohtaisesti uskoisi puoliakaan salaliittohuhuista, jollei minun hyvä tuttavani, vai liekö ihan ystävä, olisi töissä tuossa putiikissa. Naivia on.
Olen vakuuttunut, että maailma ei ole niin järjellinen paikka, mitä enemmistö kaikkien maiden kansalaisista uskoo, tai haluaa uskoa.
Ajattelen toisinpäin: todellisuus on vielä taruakin ihmeellisempää.
Toisaalla HS tosin tietää: Verkon ärsykkeisiin jää koukkuun.
Jep, ja se oli uutinen 15 vuotta sitten.
2 kommentarer:
Kyllä minä ihmettelen mitä yksikään kolmikirjaiminen järjestö hyötyisi henk.tiedoistani. Minulla on onni pysytellä pienen valtakunnan pienen kaupungin suuressa korttelissa satojen silmäparien seuraamana.
Ne ovat ystävällisiä silmiä. Mutta siis tottakai olen myös supernaivi.
Juuri tuli katsotuksi Rybakovin Arbatin lapset. Teema teki kulttuurityön ja avasi hieman suuren naapurikansan sielunmaisemaa. Se on vähintäänkin outo, mutta onneksi siellä tuntuu olevan voimia ja vastavoimia, niin että tuskin tänne tankit hetikohta tulevat minua osoittelemaan.
Venäjän presidentti Dmitri Medvedev vierailee valloissa, ja yrittää etsiä jenkkien teknologiayhtiöistä tekijöitä Venäjän it-alalle, Innogradiaan Moskovan lähelle.
Newsbyroot kertovat: Piilaaksossa se tapaa nyt muun muassa sosiaalisen median Twitterin johtajia.
Tietävät muuten jenkkitaustaisen sos. median turvallisuutta lisäävät kytkyt valtiollisiin turvaorganisaatioihin, tietenkin.
Skicka en kommentar