Greenpeacen omaa tuoretta kuvaa Jyväkylästä, jossa hän päivällä onnistuivat parin kertaan häiritsemään, kok. pumpun pj.n Jyrki Kataisen puhetta.
Soluttamien sisään oli tehty taiten, ja siksi kuvan aktivistimiehen asukin on perin epägreenpeacemäinen.
Linjapuheen keskeyttäneet mielenosoittajat ajettiin ulos, missä alkoi miekkarin "toinen vaihe". Jyväskylän Paviljonki -messutalon seinille ja katolle kiivenneet mielenosoittajat levittivät näyttävät julisteensa rakennuksen seinille.
Greenpeace Taloustutkimuksella teettämän selvityksen mukaan vain 22 prosenttia kokoomuksen kannattajista kannattaa kahta uutta ydinvoimalaa. Keskivertoa vähän enemmän:
Suomalaiset eivät halua Olkiluoto 3:n epäonnistumisen jälkeen yhtään uutta, riskialtista ydinreaktoria. Hallituksen esitystä kahdesta uudesta reaktorista kannattaa vain 20 prosenttia suomalaisista. Ydinvoiman puolesta intoilevia poliitikkoja odottaa ensi vaaleissa ikävä yllätys: Ydinvoimaa vastustavalle enemmistölle asia on huomattavasti tärkeämpi kuin ydinvoimaa kannattaville. Sitä kuvaa myös se, että yli 30 000 suomalaista on tehnyt sitoumuksen äänestää vaaleissa ehdokasta, joka nyt eduskunnassa äänestää ydinvoiman lisärakentamista vastaan.Mielestäni nyt olennaisinta argumentaatiota olisi tivata, miksi kansainvälistä Pariisin sopimusta ydinvoiman käytön vastuuvakuuksista ei ratifioida? Ei riitä, että yksikään vakuutusyhtiö ei halua ottaa tällaisia, todellisuudessa rajaamattomia riskejä vastuulleen.
Siinä tapauksessa valtioiden on kyettävä takaamaan, ja nythän pöntössä oli paras mies vastaamaan, ja sen huulet heiluivat jotain sananvapauden suuntaan.
Parempi tietysti olisi mennä asiallisesti riviin, ja tivata sieltä, ja jos on useampia uskottuja, sotkea hieman äänestyksillä kokouksen nyökyttelevää menoa.
Pelkääkö Greenpeace, että se todellisia epäkohtia analysoimalla vain edesauttaa, tasoittaa tietä ydinvoimalle? Sekin on mielestäni mahdollista. Itse en pidä tätä uskonnollisdogmaattisena kysymyksenä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar