He tinkivät myös sairaalassa vietetystä ajasta, ja silloinkin, kun yhteiskunnan tukea on tarjolla, sen hankkiminen on vajaakuntoiselle potilaalle usein liian monimutkaista.
- Lääkärin määräämistä hyvin tarpeellisistakin hoidoista joudutaan tinkimään sen vuoksi, että potilaalle ei ole varaa niihin, sanoo Lääkäriliiton koulutusjohtaja Hannu Halila Ylellä.
Tämä siis tapahtuu samaan aikaan kun lääketeollisuus kehittelee uusia, täysin tekaistuja hoidettavia sairauksia kermaperseille.
Halila ei hali päättäjiä:
Arkimaailma ja juhlapuheet suomalaisesta ja pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta eivät aina kohtaa toisiaan. Meillä on kasvava joukko ihmisiä, joilla ei ole varaa ihan kaikkein välttämättömimpäänkin lääkitykseen.Tavallaan osoite on oikea, mistä puhe kuuluu; juuri lääkäreiden tulee olla valveutuneempia ammattialaansa koskevissa kysymyksissä.
Sekin että vastuu lääkekuluista on Suomessa korkeampi kuin useimmissa muissa EU-maissa, on karua luettavaa.
Monien kroonisten sairauksien lääkkeet ovat korvauksen piirin ulkopuolella. Ja esimerkiksi skorioosi-, MS- ja reumapotilainen lääke, lääkekannabiksen ovh, kuulostaisi olevan noin kymmenkertainen katukaupan hintaan.
Katukaupassa jää lääketeollisuus nuolemaan näppejään mutta myös valtion vero + bonus syntivero jäävät tietenkin vaille suoritusta.
Tässä sitten käy ilmi se bedcoran-lääkehoidon pelätty sivuvaikutus euforia, rikas elämä, joka saa haastatellun potilaan vielä fiilistelemään, aktivoitumaan ja "kiinnostumaan asioista".
Eipä tarjottu toimittaja R. Kaihovaaralle valtion tiedonjulkistamispalkintoa.
Tai muitakaan konformismisen maailman tunnustuksia.
Siksi täällä polkataan sellaisia, omia. Tuo ohjelma nimittäin oli tasapuolinen ja täynnä köyhän asiaa.
Aikaisempi saman teeman MOT-ohjelma, joka käsitteli kannabiksen kriminalisoinnin arpapeli-historiaa Suomessa sekä depenalisoinnin mahdollisuutta, on samoin Ihmisyyden puolustaja -tunnustuksen väärti: nämä kaksi yhdessä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar