
Sellainen on tapana.
Tekninen lautakunta päätti keskviikkona esittää Kuopion kaupunginhallitukselle valtuustoaloitteen pohjalta, että Kuopion keskuskentän ohi kulkeva Kaartokatu muutettaisiin Aulis Rytkösen kaduksi.
Öh, asui muuten läheisellä Kumpukadulla eikä Kaartokadulla.
Juuri mennä viikolla bloggasin: jalkapallo oli Jumala, ja Aulis sen ylin arkkienkeli noilla kulmilla. Mitähän muuten tuumii uudesta osoitteestaan, kilpaurheiluvastainen, mm. futisstadionin rakentamista (tai vanha tönön purkua) vastaan adressia kerännyt Kaartokadun riemukolhoosi?
Ja lehtijakelun tulevaisuutta selvittänyt liikenne- ja viestintäministeriö pitää välttämättömänä, että sanoma- ja aikakauslehtien jakelua haja-asutusalueilla varaudutaan tukemaan valtion varoista. 26 milliä vuodessa, kiitos.
Yöllä halvalle paperille painettuja eilisiä uutisia, joita kuskataan aamuyön tunteina (just meni jalkelu klo 02:45) pitkin Suomea - näin lisää uusiutumattomia luonnonvaroja haaskaten. Myönnän, on tunteita, ja tapoja ja työllisyyskysymyksiä ja vaikka mitä. mutta silti.
Ja tämä on aivan välttämätöntä, sanoo selvittäjä, viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen, niit´Kuopion pursiaisii muuten, sama, joka jo 10 v. sitten ajoi laajakaistaa joka torpppaan. Ihan okei, mutta jompi kumpi riittää vallan mainiosti. Mä ainakin aamulla ja yleensä aina kun tämän läppärin avaan, haluan tuoreita uutisia.
Lehdessä tulee milloin harvoin luen välistä ihan tarkistettua, onko se todella samanpäiväinen. On, mutta onko sisältö?
Puhun uutista, en nyt puutu ns. sosiaaliseen mediaan: Melkein joka ikinen on huijannut netissä jotenkin.
Tuttu tutkija Kari A. Hintikka (nyt) Jyväskylän yliopistosta siis kertoo, että internet on täynnä mahdollisuuksia huijata, ja tätä mahdollisuutta käytetään kanssa. Mutta uutisen reaalinen välittäminen ei siitään himmene, ellei printtimedia halua sabotoida. ei sellaista. Yleensä vain kaksi viimeistä kappaletta clipsaistaan pois pätkylän nettipostauksessa, printin lisäarvoksi, tietty. Printissä voi olla myös toimittajan puhuva pää kommentoimassa ko. uutisasiaa, sen lisäarvosta voidaan olla montaa mieltä.
Post scriptum.
Suomalaisten internetissä käyttämä aika on pidentynyt keskimäärin 56 minuuttiin päivässä. Vielä viisi vuotta sitten netille uhrattiin vain noin 35 minuuttia. Yhteensä medioiden parissa vietetään 7,5 tuntia päivittäin, ilmenee TNS Atlas intermedia –tutkimuksesta, jossa haastateltiin 20 000 yli 10-vuotiasta suomalaista vuosina 2005 - 2009.
Vain internetin käyttö on viiden vuoden aikana kasvanut merkittävästi. Yli 60-vuotiaat ovat puolestaan ainoa ikäryhmä, joka käytti medioiden seuraamiseen aiempaa enemmän aikaa.
Painettua sanaa eli printtimediaa luettiin vuonna 2009 päivittäin 11 minuuttia vähemmän kuin vuonna 2005. Suurimman osan suomalaisten päivästä vie vieläkin televisio; keskimäärin tv:tä katsellaan 2 tuntia ja 46 minuuttia. 10 – 24-vuotiaat nuoret taas viihtyivät medioiden parissa yli puoli tuntia viiden vuoden takaista vähemmän. Painopiste on siirtynyt odotetusti digitaaliseen mediaan.
Yllä: Kuopion Kuorma-autoilijat järjestivät lisäkatsomon Keskuskentän soralle mm. otteluun KuPS - TPV toukokuussa 1971.
Alla: Magnum Areena -stadion ja lämmitettävä tekonurmi rakennettiin vuosituhannen alussa. v. 2005 valmistui uusi 2 700 kuppi-istuimella varustettu pääkatsomo.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar