
Paitsi että paavi on "häpeissään ja surullinen", nyt aseena sitten toimii tilasto.
Maltan katolinen kirkko on vastaanottanut kymmenen vuoden aikana ilmoitukset 45:een pappiin kohdistuvista hyväksikäyttöepäilyistä. Ja yllätys, yllätys, puolet näistä tapauksista kirkko on kuin onkin todennut aiheettomiksi.
Ensinnäkin siis, löytyy myös tapauksia. joissa "maallinen oikeus" tuomitsee, mutta kirkko itse ei välttämättä löydä riittäviä todisteita teosta, ja pappi jatkaa.
Ja huom. kaikki siis pelkästään 400 00 asukkaan saarivaltio Maltasta, jossa on tapahtunut lastensuojelulaissa dramaattinen muutos. Läntisen maailman pitkään alhaisin suojaikäraja (age of consent) on katossa, 18 v.
Miksi muuten Maltan tilasto katkaistaan juuri sopivasti 10 v. kohdalla? 10 pisteen kysymys.
Ymmärrettävistä, tai paremminkin ei-ymmärrettävistä syistä vatikaani itse pitää kiinni varsin vaatimattomista ihmisen ikävuosista tämän lailliseksi seksikumppaniksi ottamisen suhteen.
The Vatican State at 12 years, and the rest of the countries have an age of consent ranging from 14 to 17. (Spain sets its age of consent at 13 years - ja mm. tästä syystä tuossa katolisessa maassa vetää puoleensa muukin kuin välimeren seudun lämmin aurinko).

Täytyisiköhän tässä nyt tasapuolisuuden nimissä todeta, että alla 12 v. lapsia ei saa Pyhällä Istuimellakaan laillisesti houkutella seksiin aikuisen kanssa. Siitä voi seurata rangaistus, jos laki joskus vaikka säätää sellaisen.
Tämäkin: 800 kansalaisen minivaltio State of the Vatican City lähes tuplasi väkilukunsa vähällä aikaa, ja siellä voi toimia myös kaksoiskansalaisuuden turvin, se members of the clergy who serve as diplomatic envoys of the Holy See abroad.
Kuva: Wikipedia.
1 kommentar:
Se on "suostumusikä" siksi, että ihminen ymmärtää mihin suostuu.
Katolisen kirkon kaikkein pyhin on sitä mieltä, että 12 vuotta riittää.
Onhan se ristiriidassa Lapsen oikeuksien julistuksen kanssa:
erityisen suojelun tarve on todettu lapsen oikeuksia koskevassa Geneven julistuksessa vuonna 1924 ja tunnustettu Ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa sekä YK:n erityisjärjestöjen perussäännöissä ja lasten hyvinvointia edistävien kansainvälisten järjestöjen säännöissä: ihmiskunnan velvollisuutena on antaa lapselle paras mitä se pystyy sille tarjoamaan, että hänellä olisi onnellinen lapsuus ja että hän voisi omaksi ja yhteiskunnan parhaaksi nauttia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia ja vapauksia.
Julistus vetoaa lasten vanhempiin, miehiin ja naisiin yksilöinä, vapaaehtoisiin järjestöihin, paikallisiin viranomaisiin ja maiden hallituksiin, jotta ne tunnustaisivat nämä oikeudet ja pyrkisivät turvaamaan niiden kunnioittamisen lainsäädännöllisten ja muiden toimenpiteiden kautta.
Periaate 9:
"Lasta on suojeltava kaikelta laiminlyönneiltä, julmuudelta ja väärinkäytöltä. Häntä ei saa missään muodossa saattaa kaupankäynnin kohteeksi. Lasta ei saa ottaa työhön ennen asianmukaista minimi-ikää, missään tapauksessa häntä ei saa panna työhön eikä sallia hänen ryhtyä työhön, joka saattaisi olla hänen terveydelleen tai koulutukselleen vaaraksi taikka haitata hänen ruumiillista, henkistä tai moraalista kehitystään."
Skicka en kommentar