Eläimet, rotat, jotka ovat monessa suhteessa ihmisten kaltaisia, tarvitsivat uuden oppimiseen lepohetkiä, todistaa tutkimus. tosin jo Pekka Ervastin esoteerisissa opetuksissa kerrottiin sama (kats. Eväitä Matkalle,1949).
Jos nämä jyrsijät eivät saaneet hetkenkään rauhaa koettuaan jotain uutta, niiden ei eläinten aivoihin ei jäänyt tapahtumasta muistijälkeä, ilmenee University of Californian tekemässä tuoreessa rottakokeessa.
Vain taukoja pitäneet rotat muistivat ja oppivat kokemastaan. Näin, ja paljon muuta asiaan kuuluvaa pakinoi Pekka Pekkala /HS.
Voisiko Suomi olla ensimmäinen maa, jossa aletaan rajoittaa teknologian käyttöä kansalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi?En lähti tälle rajoitusten linjalle, ongelma piilee kohdentamisessa, tietotekniikkaa ei toimi siellä, missä sitä kipeimmin tarvitaan. Hengenvaarallinen puute on silloin kun eri lääkärien määräämiä ristiin vaikuttavia lääkkeitä ei voida kontrolloida mistään reseptitietokannasta.
On totta, että oikeasti merkityksellisiä sovelluksia mobiilinettiteknologiasta, jopa sen yksinkertaisimmassa muodossa, valvonnan apuvälineenä, saa hakea. Mutta kyllähän tässä nyt sellainenkin pöydällä niinkuin hahmottuu.
Ps.
Pekkala: kännykkä grillaa aivomme kuitenkin ihan eri tavalla kuin mitä aiemmin on luultu. Ei toki aivan.
Lundin yliopiston neurokirurgian tutkija Henrietta Nittbyn väitöskirjan mukaan matkapuhelinten säteily muutti geenejä tutkittujen rottien aivoissa.
Väitöskirjan mukaan säteilylle altistettujen rottien kyky muistaa esineitä ja niiden järjestystä huononi verrattuna verrokkiryhmän rottiin.
Ps.2
Yleensä ottaen esim. sähköallergialle varsinaisesti altistaa pelko, tieto tämän altistuksen mahdollisuudesta. Pelon lietsominen on siinä suurin yksittäinen tekijä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar