Marihuanabisnes tuottaa Kanadalle 15 miljardia euroa vuodessa, ja on nostanut yrtin jo maan tärkeimmäksi maatalouden vientituotteeksi. Tämä kasvatus ei elä ainakaan tukiaisilla, mutta markkinatalous uhkaa tuhansien kandalaisvieljelijöisen elikeinoa.
Political shifts in the US and at home are now threatening this, kirjoittaa Guardian.
This November, in an effort to increase tax revenue, California will hold a referendum on whether or not to legalise the cultivation and use of marijuana. If passed, the change in law would be devastating to the Canadian economy, halting the flow of billions of dollars from the US into Canada and eventually forcing hundreds of thousands into unemployment.Ongelma se tuokin, mutta yrtin vapauttaminen tai totaalinen depenalisointi toistaiseksi on kultakaivos vapaamielisille valtioille, jotka seuraavat trendejä ja maatalouden mahdollisuuksia.
Eettinen ongelma päihteen tuottamisessa aina on, mutta kannabista terveydelle haitallisemman tupakka- ja alkoholiteollisuuden osalta tätä ei juuri korosteta. Raha ei ole korvamerkittyä, sanotaan. Eipä tietenkään. Se hynä vain on likaista, ihan ilman mitään korvamerkkejä.
Mutta niin on myös veronmaksajien vuosittain miljardeilla subventoima maatalous läntisissä talouksissa. Ei syistä venkoillaan, miksi markkinat eivät saa toimia vapaasti, löytyy tullimuuri ja direktiiviä joilla pidetään kehitysmaiden taloudet köyhinä, ja sitten tietysti asiaan kuuluu laki joka estää monilla markkinoilla, mm. lääke- ja tekstiiliraaka-aineena kysytyn kilpailukykyisten hamppukasvin viljelyn.
Näillä näkymin THC-pitoiset lajikkeet, eli yrtti, tulevat joka tapauksessa jäämään vähemmistöön viljelyssä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar