
DalaiLama kohdistaa Opetuksia viisaudesta -kirjansa toisen osan Madhyamikan avaimen erityisesti Intiassa ja sen ulkopuolella asuville läntisen maailman oppilailleen. Siinä luvussa Hän konvertoi hieman opetustensa sisältöä nimenomaan länsimaiselle mentaliteetille.
Tätähän esimerkiksi HP Blavatskyn Hiljaisuuden Ääni ei tehnyt. Kirja tarjosi yhdellä etulehdellään huomautuksen: vain harvoille. Ehto (ymmärtämiselle) kertoi muuten blancon lehden alareunassa jotakin aineiston sisäisyydestä.
Oli Madamella muistaakseni joku huomautus vielä esimerkiksi juuri tähän Madhyamikan avaimeen liittyen, ettei länsimainen turhamainen ja hedonistien elämänmuoto sitä kuitenkaan ymmärtäisi.
Niinpä. Mutta jengi oppii pian ymmärtämään; 1800-luvulla vielä kaikki se mikä nyt on kukassa, oli vasta nupullaan. Ja paine löytää vapautuksen polku toimii eri volyymilla.
Alkuaan 1200-luvulla (kirjallisiksi) kootut bodhisattvantien 37 harjoitusta ovat elämänohjeita, joita noudattamalla, jos henkilön dharma suo, voi saavuttaa sen kaltaiset neutraalisuuden ja korkeamman vuorovaikutuksen periaatteet: hitaasti maailma avautuu yksilölle aivan toisena triviaalista hihhuloinnista poikkeavana onnellisuuden elämänkenttänä. Oikoteistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, koska ne jättävät mieleen epätyydyttävyyden.
1. Kaikki ehdolliset asiat ovat pysymättömiä.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar