Siivilöimällä itselle vain positiivinen ja sopiva, hunajainen ja hivelevä palaute, ehkä jossain Smolnassa, voidaan pysytellä omissa korkeuskissa tehtailemassa verovaroin latteuksia alamaisille.
Tule väistämättä mieleen muinaiset hallitsijoiden hovit, jonne veistit kansalta tulivat välikäsien kautta, jos aina niinkään. Himanen ottas nyt vain itseään niskasta, ja rohkeasi tarttuu esimerkiksi Virpi Salmen kuuluun ryöpsäytykseen: selvää suomea, ja unelma latteus- & tyhjähokemavapaasta maailmasta.
Mutta.
Ihminen maadoittuu viran saatuaan, olen nähnyt. Kirkossa tällä on oikein oma nimikin, olikohan kolmannen apupapin eli kappalaisen syndrooma, kuvaava, kunnon virka vapauttaa kapinasta.
Jos prof. Himanen varmaan haluaa pitää keskustelun tasollaan - ei tosin niistäkään foorumeista näyttäsi pulaa olevan. Ja Kemppisellä on blogissaan ollut pariin kertaan viime vuosina tietoyhteiskuntaguruilu sekä Tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT - kuinka harvalla sillä työskentelevällä loppujen lopuksi löytyy tietoteknistä perusaamista ja pätevyyttä.
Edes jonkinlainen tekninen orientaatiokin riittäisi, mielestäni, mutta jos ja kun useamman kuin yhden gurun kirjallisista töistä näkyy, sen enepää räksyttämättä, että käsitys horjuu paitsi tekniikan perusteista sen ulottuvuuksista.
Paskan jauhaminen Linuxista (ilman että olisi sitä kertaakaan itse installoinut) kantaa aina:
Koko Linux-yhteisöä ajaa yhteinen unelma paremman järjestelmän luomisesta, ja tämä energisoi heitä. Linuksen lain voi hyvin yleistää hieman Maslow´n kuuluisaa tarvehierarkiaa muistuttavaksi kuvaukseksi työyhteisön elementeistä parhaimmillaan.Äh, energisoivine masloveineen. Linus Torvaldsin laki on tosi asiassa yksikohtainen: Linux-yhteisössä toimivat ihmiset, joiden ei tarvitse huolehtia koko ajan arkisessa elämässä selviämisestään. Heterogeeninen jengi poliittisista konservatiiveista nörtteihin, mutta siis yhdistävä tekijä tekniikka, tietotekniikka ja sen ymmärrys, eikä hattarakauppa.
Post scripum.
Tää taas on järeetä asiaa: entä Facebook, netin yhteisöpalvelu, jolla on satoja miljoonia käyttäjiä? Petteri Järvinen kysyy, eikö kukaan ihmettele, mistä yhtiön rahat tulevat?
Suomessa suojelupoliisikin on ollut siitä kiinnostunut, Petteri arvioi. Heh.
Ei ole, sillä lafkalla ei ole varaa puuttua CIA:n tekemisiin tai menemisiin, se on munaton, sillä muuten se ei saa elintärkeitä tietoja (esim. nyt tapaus Artic Sea) sieltä puolen. Näin muodoin Supo itse syyllistyy lähinnä maanpetokselliseksi määriteltävään toimintaan.
Se taas on totta, että amerikkalaistaustaiset kolmikirjaimiset organisaatiot seuraavat Facebookia "ja värväävät sieltä esimerkiksi opiskelijoita palvelukseensa".
Järvisen mainitsee: perkeleestä ovat muun muassa turvallisuusvirastojätti NSA ja liittovaltion poliisi FBI sekä se tunnetuin, tiedustelupalvelu CIA, joka omistaa myös ristkisijoitusyhtiö In-Q-Telin, jonka hallituksen jäseniä taas istuu Facebookia rahoittavien yritysten hallituksissa.
Kuva: Järvinen, Yksityisyys - turvaa digitaalinen kotirauhasi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar