
Mainoksen katsojalle vattu-sanasta syntyy välitön mielleyhtymä v-alkuiseen kirosanaan. Kyseistä kirosanaa käytetään vakiintuneesti juuri kysymyksessä olevien mainoslauseiden kaltaisissa alatyylisissä puhekielen lauseissa tai lauseissa, jotka ovat rakenteellisesti mainoslauseiden kaltaisia. Kyseessä voidaan katsoa olevan eräänlainen sanaleikki. Tämä käy ilmi myös mainostajan vastineesta, jossa todetaan, että juoman mainonta on oivaltavaa mainontaa.
Markkinoinnissa on otettava huomioon yhteiskunnallinen ja ammatillinen vastuu asianmukaisella tavalla. Markkinointi ei saa heikentää yleisön luottamusta markkinointiin.
MEN jatkaa: mainoksen hyvän tavan mukaisuutta arvioitaessa merkitystä ei ole sillä, että mainoksen kohderyhmänä eivät ole lapset, kun mainos on kuitenkin tavoittanut lapset ja nuoret heidän tavanomaisessa elinympäristössään. Kysymyksessä on erityisen näkyvä mainos, kun se on ollut bussien kyljissä.
Noilla perusteilla mainonnan eettinen neuvosto katsoo, että Hartwallin lonkkumainokset ovat mainonnan kansainvälisten perussääntöjen 1, 2 ja 18 artiklojen vastaisia ja siten hyvän markkinointitavan vastaisia.
Toisaaltahan viina on syvällä kansamme junttisielussa. Perussäännön 2 artiklan soveltaminen lienee hieman kyseenalaista: säännönmukaan markkinointi ei saa sisältää sellaista ilmaisua, ääntä tai kuvaa, jonka voidaan katsoa olevan hyvän tavan vastainen kyseisessä maassa tai kulttuurissa.

Yllä Simpsons-Otto ja alla Milla Paloniemen siili.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar