Poliisi katsoi, että se on rikosasia, ja että heidän ei tarvitse siitä informoida.Ex-valtiosihteeri Risto Volanen puhuu Suomen Kuvalehdessä ja I=S:n haastattelussa.
Tapaus kiinnosta monesta syystä, ei vähiten siksi, että sattumalta sain ko. operaation yleiset tiedot samasta lähteestä kuin poliisijohtokin - vähintään yhtä täyteläisinä.
Pääsoin se mitä Financial Times kirjoitti, piti paikkaansa, oli oikeansuuntaista. Mutta oli paljon muutakin kuin laiva.
Se oli kansavälisen politiikan, vakoilun, korruption, diplomatian ja useiden salaisten palvelujen toiminnan vyyhti. Häpeällinen Venäjälle, joka kävi kuumana, koska sen varastettuja ohjuksia oli lastin mukana matkalla jonnekin Persian lahdelle.
Pääministerin ohje poliisille on, että merkittävät rikosasiat pitää kirjata valtioneuvoston tietojärjestelmään. Jos tämä ei ole sellainen, niin mikä sitten?
Sinivuokkojen osalta on vaikea tietää, kuka heistä oli totuuden jäljillä, kuka taas sauhusi operaation disinformaatiolla ruokittuna.
Rikosylikomisario Rabbe von Hertzen ainakin tutki tekaistua peiteoperaatioita (ip-lokin perusteella sisäministeriö haki ne tota asiaa koskevat lastut tästä blogista).
Volasella on asiaa:
Vieläkään ei tiedetä, mitä kaikkea kaappaukseen liittyi.Volanen pitää tapaus Arctic Seata hyvänä esimerkkinä siitä, miten poliisi ja armeija ovat irtaantumassa valtion kontrollista !
Suurelta osin se että poliittisen kontrollin ote heikkenee, menee toimittajien piikkiin.
Onhan tuon tendenssin voinut havaita, ja Volasen kertoma on kuin ilmiön kärjistymä.
Volasen mukaan poliisi ja armeija pitävät luottotoimittajiaan hyvänä muun muassa antamalla näille harkitusti vinkkejä ja sotilasarvoja.
Juuri katselin yhtä brösyyria, tuttu toimittaja näkyvällä paikalla, eduskuntaan pyrkii, ja ettehän arvaa missä puolueessa, siellä ne reserviupseeriarvot näkyvät.
Ex-suponpäällikkö Ilkka Salmi (vas.), poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja ex-valtiosihteeri Risto Volanen. Tekijänoikeuslain 22§:n mukainen kuvasiteeraus Helsingin Sanomista.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar