Molemmat ovat yrityksille tärkeitä ja heitä pitäisi arvostaa nykyistä enemmän, maalailee Palkkatyöläinen 6/2010.
Selvää että lämmöllä. Jos ihmisessä sisäisesti vaikuttaa ihmisyyden lämpö, joka varsinkin jos noin kuin hehkuu yksilössä, puhe ei jää epäuskottavaksi liturgiaksi. Kaikki vain ei taida olla kunnossa yritysrintamalla.Totinen paikka, imo.
Mielestäni ay-liikkeessäkin on herätty näkemään, että kasvollinen omistaja on hieman erilainen keskustelukumppani palkansaajille ja heidän edustajilleen.Sanoisinko, ollaan havahtumassa siihen, vaikka toisaalta duunaripuolella voidaan katsoa, että moinen yhteispeli on jonkinlaista paluuta patruuna-aikaan.
Ero joka uuslibertalistilla ja konservatiivilla on, on suurempi kuin duunarin ja konservatiivin ero. Uuskonservatiiviset markkinafundamentalistit pyrkivät esiintymään konservatiivien kaavussa, vaikka ovat sieluttomia pelureita.
Kynnys ryhtyä yrittäjäksi on Suomessa korkea. Anne Berner arvelee tämän johtuvan osittain siitä, että meiltä puuttuu halua ja kykyä ottaa riskejäNiin tai edes suvaita, että toiset meistä noin tekevät. Hallinnossa varsinkin vierastetaan kaikkea, mikä ei ole aivan kaavan mukaista.
Liikaa epäluuloja ja sääntöjä. Olen nähnyt lukuisia kotipaikkakultaan lähtemään joutuneita yrittäjiä.
Muistutan että Ponsse Oyj sai hallin Vieremältä vasta kunnanvaltuuston äänestettyä asiasta - ja tunnettua - yhden äänen enemmistöllä.
Nyt Suomessa toimii noin 260 000 yritystä, mutta vain noin 15 000 niistä työllistää yli kymmenen henkeä. Työllistävien yritysten suhteellinen osuus laskee, koska ulkoistamalla luodaan yhden hengen lumeyrityksiä mutta myös absoluuttisesti lakien yli 10 henkeä työllistävät yritykset ovat laskevat trendi.
Tarttes tehdä jotain. En tiedä, onko ent. pääministerikään oikein vakavasti vielä orientautunut asiaan, perheomisteisten pk-yritysten kysymykseen.
Kuvasiteeraus: svenska.yle.fi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar