Kun sattui.
Kohtalaisen paljon tutkimus keskittyy jo tiedettyyn ja ymmärrettävään,
kuten jo prof. Osku Hänninen, tuo skepsisläinen kirosana, valitti aikanaan.
Tutkittavat ilmiöt eivät lopu, mutta rahoitus saattaa loppua ja työpaikka mennä, jos tutkimuskohteet ovat liian eksoottisia.
Lyhytnäköisyys ja urautuminen merkitsee kulttuurin rappiota, lopunaikaa.
Niin sanotusti "tulee toinen jäbä" ja hoitaa homman. Seuraava ihmiskehityksen kulttuurikausi joka puhkeaa kukkaan idän ja lännen välillä, eritoten Venäjällä mutta ravitsee vähän myös Suomea, tulee aikanaan murtamaan kaikki empiiriseen havaintotodellisuuteen kuuluvat tabut. Kuten olen sanonut, tämä uusi asenne näkyy jo nyt Venäjällä, sen tutkimussuuntauksissa.
Lähettänyt -rh, 18-12-2008 15:58, Rekisteröitynyt
1. Aivan
Se miksi tapahtuu lähes samanaikaista keksimistä, oivaltamista, säveltämistä ..on ontologinen ilmiö. Esimerkiksi uusi sanaristikko menettää pahimman vaikeuskärkensä päivässä. Sen täyttämiseen käytetty aika nopeutuu huomattavasti, kun ristikoihin spesialisoituneet neropatit ovat tehneet tehtävänsä, ja tietoisuudessaan ratkoneet sen edeltä.
Myös ehdollistamiskokeissa on havaittu eräänlaista lajin oppimista. Kun apinayksilöille on opetettu temppu ensin toisella saarella, oppivat toisen saaren apinat sen saman todella paljon iisimmin perästä – jappaaninmerellä.
Ei näistä nyt ymmärrettävästi ole paljon ääntä pidetty. Mutta koska kiinnitin huomiota, tulin tutuksi tuon ilmiön kanssa henkisenä havaintona, on asia kiinnostanut myös tutkimuksen kannalta.
18. joulukuuta 2008 12:25