
Hän on mieltä, että keskustelussa muka sekoitetaan lähdesuoja ja sen mahdollinen heikentäminen, joka ei ole rikosasia, ja sitten taas salaisten tietojen vuotaminen medialle, joka on rikosasia.
Näinköhän?
Lähdesuoja tarkoittaa sitä, että toimittajalla on oikeus olla paljastamatta tietolähdettään. Lähdesuojan turvin pystytään uutisoimaan sellaista yhteiskunnallisesti merkittävää tietoa, jonka vallankäyttäjät haluaisivat syystä tai toisesta kansalaisilta salata.
Lakiluonnoksessa taas esitetään, että poliisi voisi murtaa lähdesuojan jo esitutkintavaiheessa.
Nyt lähdesuojan voi murtaminen tapahtua vain pakkokeinolain nojalla. murtamiseksi tarvitaan tuomioistuimen päätös, ja murtaminen on mahdollista vain poikkeustapauksissa. Poliisihan haluaa, käy ilmi toisista yhteyksistä, myös viestintäsalaisuuden esim. IP:n murtamisen vähäisistä teoista omaan valtaansa niin, että yksi sama hengen jättiläinen itse esittelee, ja itse ratkaisee asian.
Kyse on siis siitä, että jos joku – vaikkapa virkamies – syyllistyy rikokseen, sen tutkintaa ei voida vesittää lähdesuojan varjolla. Ei kai tämä ole liikaa vaadittu, vai haluaisitko sinä suojella rikollista?! Paatero kärjistää kuin päivän 119 kunniaksi.
Mahdollisesti suojelisin - riippuu kokonaan kontekstista, mitä lakia ja miksi, millä perusteilla, on rikottu?

The character Chief O'Hara on Ankkalinnan poliisimestari Disneyn eläinmaailmaan sijoittuvissa sarjakuvissa. Poliisimestari Sisu on kokenut ja rehellinen lainvalvoja, joka usein turvautuu nokkelamman Mikki Hiiren apuun ratkoessaan visaisimpia rikospulmia.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar