I väntan på tydligare regler behöver det ställas hårdare krav på transparens när det gäller den trafikprioritering som faktiskt sker. Kunden vet inte, och kan inte förväntas veta, varför en viss tjänst plötsligt inte är tillgänglig, eller varför hastigheten helt plötsligt blir betydligt lägre.
Allt fler telekomoperatörer vill blockera tillgången till Skype och liknande tjänster på internet för att slippa konkurrens.
Om vi inte agerar för att bevara öppenheten kommer internet att förlora i kraft som motor för innovation och informationsspridning ... Hur vi organiserar internet säger mycket om vilket samhälle vi vill skapa,skriver ledande företrädare för svenska medieföretag i DN.se DEBATT.
Sverige har länge varit ett av de ledande länderna bode utvecklingen av internet och digitala tjänster och att säkerställa om frihet i hela nät.
Man rankas högt inte bara när det gäller utbyggnad av bredband utan även rörande faktisk tillgång, kunnande och användning.
Enligt undertecknarna bör den regeringen i en öppen utredning pröva att frågan nu om och under vilka förutsättningar trafikprioritering på internet kan vara tillåten och möjliga konsekvenser.
Dom upphovsmannen tror på ett öppet internet, det internet vi sett hittills. För måste alla – konsumenter, politiker, innehållsleverantörer och operatörer – värna om att hålla internet fortsatt öppet.
Deras fotnot är detta tema för årets EuroDIG-konferens. I dag, torsdag, samlas några av världens ledande internetexperter i Stockholm för att delta i European Dialog on Internet Governance.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar