Ugnsbakade fyllda italienska tomater men ny med bondbönor.
Bondbönor blir en fantastisk, aromatisk puré. Det kan göra så utan köttfärs med bondbönor. Det viktiga är att baljorna är spänstiga och fulla med väl utvecklade bönor.
Här kommer det kortaste receptet någonsin på den här bloggen.
Alla de gamla recepten fungerar så att köttfärs bara ersättas av bondbönor.
Färska och nyligen tillagade bondbönor är en delikatess. En liten näve av de fina, aromatiska bönorna på eller i nästan vilken rätt som helst – precis som de är – känns både rustikt och lyxigt på samma gång.
Bondbönor är kanska bra och nyttiga och relativt rika på många proteiner. De gör vegetariska rätter matigare och är ett utmärkt sätt att ersätta av kötträtter i maten, såsom grytor och pasta.
Jag har läst det från web-sidor att bondbönor är relativt resistenta mot frost och kan finnas färska i butiken från juli ända till oktober.
Bondbönor kan ätas både färska och torkade. De senare har ofta importerats från Mellanöstern och har en brun färg och måste blötläggas före tillagning.
Du kan bringa hit och/eller kommentera recepter - med fria känslor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar