16 juli 2010

Turvattomuuden purkautumistiet

According to Archives of General Psychiatry 7/2010: Psychosocial Risk Factors Associated With Cyberbullying Among Adolescents both cyberbullying and cybervictimization are associated with psychiatric and psychosomatic problems. The most troubled are those who are both cyberbullies and cybervictims. This indicates the need for new strategies for cyberbullying prevention and intervention.
Tämä ilmiö huomattiin Newseissä, ja se huomattiin webin ns. sosaalisessa mediassa (tuota hyvää nimeä sillähän ei vielä ollut), mutta sitten tulivat suuret käyttäjäkunnat, ja tämä erikoisuus - jossa samoin kuin menneinä aikoina liftatessa - ihmiset jotka eivät mitenkään muuten kohtaisi toisiaan, irl, joutuvat tekemisiin keskenään.
Nettiyhteisöissä enemmistö yrittää pitää keskustelun tyhjänpäiväisyyksien tasolla, mutta porukasta iso osa on siellä haastamassa jotakin ryhmää - kuviteltua tai todellista. Ei siinä Kiravuon nettiketit paljon auttaneet, varsinkin kun hän itse näytti välistä mallia, mihin voidaan vajota, otsikon Re: alla.

The sample consists of 2215 Finnish adolescents aged 13 to 16 years with complete information about cyberbullying and cybervictimization.
Erityisen turvattomaksi olonsa tunsivat ne nuoret, joita aikuiset, ryhmät tai nimettömäksi jääneet olivat kiusanneet.
Osa puskasta ampujista on kaappinatseja, korkeahkojakin virkamiehiä. Oli aika kuin jäljitin heitä kokeeksi.
Toimiihan meillä myös aidosti älyllisiä foorumeita, joissa nämä saattoivat myös itse joutua ahtaalle, kun näennäisen kultivoituneiden tekstien heikosti piilotetut intentiot kävivät ilmi.
Sitten sama kirjoittaja aloitti ala-arvoisen multinimimerkkitouhunsa.
Jokus ihan hyväntahtoisesti ehdotin, että jos kasvokkain vaihdettaisiin ajatuksia (sanoinkohan, että puhutaan suut puhtaiksi), tämä miellettiin oitis aika raadolliseksi ehdotukseksi voimien ja taistelutaitojen mittaamisesta.
En siis ole syytön, mutta kommunikaation vaikeutta ristiriitatilanteissa tuossa selvitinkin. Yksi tapa on yrittää perehtyä siihen, mikä ja mitä mellastajan kipupisteiden takana piilee, mitä hän ei ole pystynyt käsittelemään.
Näistä on puhuttu, ja case-tutkimus luodannut: on ollut pahaa matkaa, toisessa torjuttu seksuaalinen suuntautuminen, kolmannessa pettymys ihmiseen (äitiin) syvällä perusturvan tasolla.
Perusturvan tasolla ollaan useimmissa häiriöissä, se tarkoittaa tunne-elämän turvattomuutta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar