13 nov. 2008

Konservativismi perustuu vapauden rajoittamiseen

Ihan okei ja ajankohtainen teema tuolla Kemppisellä eilisissä.
.... vielä tään mielenkiintoisen teoksen, PE: Nykyinen asema, koko painos takavarikoitiin (väliaikaisesti) valtioviranomaisen, opetusministeriön toimesta.
Ei mikään Juhannustanssit.
Noin muuten kyse on mielestäni pitkälti logiikasta. Jos kannatan täyttä uskonnonvapautta ja mm. huumeiden vapauttamista, ei siitä hevillä johdeta mitään sensuuriin tai tietosuojan alentamiseen viittaavaa pyrkyä. No aseet ovat kai asia erikseen, mutta siinäkin ikään kuin yritetään viranomaisten oma aseiden saatavuutta säätelevä falski laki kaataa perästä kansalaisten niskaan kaventamalla tietosuojaa ja tiukentamalla muuta kontrollia.
ps.
Jostain syystä annan arvoa yhä sille visiolle, joka syntyi maailmanlaajuisen verkon kanssa rinnan, olin @ paikalla; en ole sitä kadottanut; en kadota sitä. Se on korkea.
Eikä uusi. Lyön vaikka päähän Tolstoilla, Einsteinilla, Albert Schweitzerilla, just sillä:
Kuuntelin nuoruudessani aikuisten keskusteluja, jotka henkivät sydäntä särkevää surua ja murhetta. Keskustelijat muistelivat, kuinka he olivat nuorina olleet idealisteja ja kyenneet innostumaan. Näitä ominaisuuksia he pitivät arvokkaina ja heidän olisi mielestään tullut pitää niistä kiinni, mutta samalla heistä oli miltei luonnonlaki, ettei kukaan tähän pystyisi.
Heidän puheensa saivat minut kauhistumaan ajatusta, että joutuisin kertaakaan elämässäni muistelemaan menneisyyttäni tuollaisin tuntein. Päätin etten koskaan alistuisi pelkän järjen surkeaan pakkovaltaan.
Albert Schweitzer Arthur William Heintzelmanin piirtämänä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar